Autoworld
Autoworld.com.my  

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Naikkan Kelajuan Kereta Kancil 660, tolong saya!huhu
herolgkw
post Dec 17 2010, 09:09 AM
Post #1


6th Gear


Group: Members
Posts: 9
Joined: 17-December 10
Member No.: 105,353



salam....saya ni newbie(budak baru) bab2 keta....nk mintak tolong sket...saya pakai kancil 660....saya nk naikkan sikit kelajuan keta saya tanpa tukar enjin....(enjin kancil saya baru ag)...nk mod apa eh?

2nd,klu nk tukar plug kabel...ada kesan buruk ak?

3rd,power vacuum 2 apa ek?

4th,"power vakum yg diletakkan pd distributer ke kaburator" apa 2 ek..tlg terangkan..

tima kasih....
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ntc2000
post Dec 17 2010, 12:03 PM
Post #2


Knight Rider
*****

Group: Members
Posts: 19,281
Joined: 16-September 05
From: KL
Member No.: 52,217



QUOTE (herolgkw @ Dec 17 2010, 09:09 AM) *
salam....saya ni newbie(budak baru) bab2 keta....nk mintak tolong sket...saya pakai kancil 660....saya nk naikkan sikit kelajuan keta saya tanpa tukar enjin....(enjin kancil saya baru ag)...nk mod apa eh?

2nd,klu nk tukar plug kabel...ada kesan buruk ak?

3rd,power vacuum 2 apa ek?

4th,"power vakum yg diletakkan pd distributer ke kaburator" apa 2 ek..tlg terangkan..

tima kasih....



bang... N/A 660 nak laju sampai cam mane? safety 1st, kancil takle laju sangat, tak stable... smile_sleepy.gif smile_sleepy.gif


--------------------


Go to the top of the page
 
+Quote Post
herolgkw
post Dec 17 2010, 03:09 PM
Post #3


6th Gear


Group: Members
Posts: 9
Joined: 17-December 10
Member No.: 105,353



QUOTE (ntc2000 @ Dec 17 2010, 12:03 PM) *
bang... N/A 660 nak laju sampai cam mane? safety 1st, kancil takle laju sangat, tak stable... smile_sleepy.gif smile_sleepy.gif


nk bagi laju sket ja.....nk pickup up3 skit...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
KL3223
post Dec 21 2010, 05:13 AM
Post #4


Road Warrior
**

Group: Members
Posts: 945
Joined: 17-September 08
Member No.: 75,510



QUOTE (herolgkw @ Dec 17 2010, 03:09 PM) *
nk bagi laju sket ja.....nk pickup up3 skit...


bawa laju sikit nanti padah buruk menunggu seperti begini:
http://xcden.blogspot.com/2008/03/kancil-c...h-accident.html

pandu selamat bro.....
Go to the top of the page
 
+Quote Post
herolgkw
post Dec 21 2010, 12:47 PM
Post #5


6th Gear


Group: Members
Posts: 9
Joined: 17-December 10
Member No.: 105,353



QUOTE (KL3223 @ Dec 21 2010, 05:13 AM) *
bawa laju sikit nanti padah buruk menunggu seperti begini:
http://xcden.blogspot.com/2008/03/kancil-c...h-accident.html

pandu selamat bro.....


sorang pon xjawab soalan saya...huhu! smile_disapprove.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andy111172
post Dec 22 2010, 06:27 PM
Post #6


Taxi Driver
**

Group: Members
Posts: 329
Joined: 7-December 10
Member No.: 105,117



Sebenarnya, satu2 cara yg terbaik ialah pasang turbochager. Yg lain2 tu selalunya tak berapa berkesan... buat tambah bunyi jek..

Walaubagaimanapun, kalau nak try jugak, cuba try the following:

1) Tukar air filter
2) Tukar plug cable
3) Tukar exhaust extractor and muffler
4) Pakai fully synthetic oil
5) Tukar spark plug
6) Tambah ignition coil
7) Tukar racing cam

Lepas tu, make sure the engine is tuned properly to get the most of the modification.. tapi jangan menaruh harapan terlalu tinggi... macam saya cakap tadi, takut bunyi jek yg kuat... smile_clown.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DSAI
post Dec 25 2010, 01:54 PM
Post #7


Road Warrior
**

Group: Members
Posts: 750
Joined: 14-August 08
Member No.: 75,034



kancil 660 nak laju tara mana woi....hehehe...jual je kancil tu....beli corolla ke, cefiro ke blubird ke pastu bikin kow1...baru syok...ni ape barang sang kancil.... smile_clown.gif


--------------------
a new hope...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
byebye2u
post Dec 25 2010, 04:14 PM
Post #8


Tokyo Drifter
***

Group: Members
Posts: 2,805
Joined: 5-May 10
From: perai
Member No.: 94,517



QUOTE (herolgkw @ Dec 17 2010, 03:09 PM) *
nk bagi laju sket ja.....nk pickup up3 skit...



bang, NA kancil nak bagi power kalau buang duit je, karburator, k&n filter, exhaust,Head polish,korek dan macam macam boleh buat tapi penat nak lawan turbo standard. pi cari half cut turbo je pasang terus double power.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Popcorn
post Dec 25 2010, 06:25 PM
Post #9


Fast & Furious
***

Group: Members
Posts: 2,445
Joined: 24-September 03
Member No.: 30,177



QUOTE (byebye2u @ Dec 25 2010, 04:14 PM) *
bang, NA kancil nak bagi power kalau buang duit je, karburator, k&n filter, exhaust,Head polish,korek dan macam macam boleh buat tapi penat nak lawan turbo standard. pi cari half cut turbo je pasang terus double power.

Boleh consider pam angin lebih sikit mungkin 210-220kpa untuk tayar depan and belakang 200-210kpa dan pastikan check angin tiap tiap miggu. Dengan itu, kereta boleh gerak dengan lebih senang, jimat petrol dan pick-up lebih sikit DAN lepas itu pastikan but tak ada benda-benda tak berkenaan yang dapat menyebabkan kereta kancil you lebih berat.. bila kereta ringan sikit dengan angin tayar yang lebih sikit (tapi nanti kancil tambah bumpy dan handling kurang sikit smile_blackeye.gif ), boleh tolong cepatkan kereta you serba sikit... smile_approve.gif

Tapi kancil 660 NA jangan taruh harapan besar lar.. pandu biasa aje pastikan jiwa selamat smile_clown.gif


--------------------
Cruiser
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Velocity
post Dec 29 2010, 04:37 PM
Post #10


Member
*

Group: Members
Posts: 15
Joined: 18-May 08
Member No.: 73,220



Tukar kereta
Go to the top of the page
 
+Quote Post

5 Pages V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic

 





RSS Lo-Fi Version  |  Powered By IP.Board © 2008  IPS, Inc Time is now: 19th December 2014 - 11:51 AM