Autoworld
Autoworld.com.my  

Welcome Guest ( Log In | Register )

7 Pages V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> sifu yang pernah modified EX5 dream
100cc
post Aug 17 2007, 10:13 PM
Post #1


3rd Gear


Group: Members
Posts: 3
Joined: 17-August 07
Member No.: 67,796



tak kira kamu pernah modified sikit ke banyak
tulis juga................
1.apa yang kamu modofied????
2.max speed sampai berapa???


++[apa cara yang selamat untuk modified max speed bleh pai 130???
coz motor saya baru lagi.....]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
passw0rd
post Apr 24 2010, 01:42 AM
Post #2


1st Gear


Group: Members
Posts: 1
Joined: 24-April 10
Member No.: 94,297



QUOTE (100cc @ Aug 17 2007, 10:13 PM) *
tak kira kamu pernah modified sikit ke banyak
tulis juga................
1.apa yang kamu modofied????
2.max speed sampai berapa???


++[apa cara yang selamat untuk modified max speed bleh pai 130???
coz motor saya baru lagi.....]


ape pning2.. x yah kccu block dia pn..
msuk spring clutch rcing je dh..
trun spoket ckit..
140km/h pn blh dpt pny...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
meorc24291
post May 16 2010, 08:29 PM
Post #3


1st Gear


Group: Members
Posts: 1
Joined: 16-May 10
Member No.: 94,714



QUOTE (100cc @ Aug 17 2007, 10:13 PM) *
tak kira kamu pernah modified sikit ke banyak
tulis juga................
1.apa yang kamu modofied????
2.max speed sampai berapa???


++[apa cara yang selamat untuk modified max speed bleh pai 130???
coz motor saya baru lagi.....]



100cc

ex5 ko pake piston besar skit..try set racing clutch plate+racing spring clutch..pastu ko pake spocket 32..utk lebey performance ko pake CDI racing..ok selamat mencuba...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DSAI
post May 20 2010, 04:57 PM
Post #4


Road Warrior
**

Group: Members
Posts: 750
Joined: 14-August 08
Member No.: 75,034



aku punya ex5 standart dapat 90 je..klu haiway 109....aku sayang motor ni tapi ase mcm power mcm dh tak cukup.ada ke otai otai yang boleh bikin motor ni...any recomendation?


--------------------
a new hope...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cupcai
post May 21 2010, 10:19 PM
Post #5


Road Warrior
**

Group: Members
Posts: 698
Joined: 14-September 02
Member No.: 17,260



QUOTE (DSAI @ May 20 2010, 04:57 PM) *
aku punya ex5 standart dapat 90 je..klu haiway 109....aku sayang motor ni tapi ase mcm power mcm dh tak cukup.ada ke otai otai yang boleh bikin motor ni...any recomendation?


Sebagai permulaan, cuba hi-compression piston dulu. Feel the diffrent, kalau tak cukup baru pasang Racing CAM.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DSAI
post Jun 15 2010, 11:23 AM
Post #6


Road Warrior
**

Group: Members
Posts: 750
Joined: 14-August 08
Member No.: 75,034



bro kalu pakai piston ni block kena potong ke ke dan piston ring dia plak amcm?pakai yang dia punya atau standart punya?sorry bro aku mmg tak faham.


--------------------
a new hope...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rallychamp
post Jun 17 2010, 03:19 PM
Post #7


hands on habbit
***

Group: Members
Posts: 4,296
Joined: 9-July 09
From: The Mines Shopping Center
Member No.: 88,796



QUOTE (DSAI @ Jun 15 2010, 11:23 AM) *
bro kalu pakai piston ni block kena potong ke ke dan piston ring dia plak amcm?pakai yang dia punya atau standart punya?sorry bro aku mmg tak faham.



block dah tentu kene rebore ikut saiz piston....

-ring dia datang satu set dgn piston....


stock boleh order kat cupcai tu....aku pun selalu beli barang jenama hi-speed dari dia jer....berbaloi dari rege kedai yg jual brg jenama hi-speed nih....


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
iwae405
post Jun 19 2010, 10:04 AM
Post #8


Tokyo Drifter
***

Group: Members
Posts: 3,319
Joined: 3-April 07
From: Dungun,Melaka,KB,Siam
Member No.: 64,985



piston siap 80% mirror finish..chumel... smile_tongue.gif smile_thumbup.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cupcai
post Jun 21 2010, 02:08 AM
Post #9


Road Warrior
**

Group: Members
Posts: 698
Joined: 14-September 02
Member No.: 17,260



QUOTE (rallychamp @ Jun 17 2010, 03:19 PM) *
block dah tentu kene rebore ikut saiz piston....

-ring dia datang satu set dgn piston....


stock boleh order kat cupcai tu....aku pun selalu beli barang jenama hi-speed dari dia jer....berbaloi dari rege kedai yg jual brg jenama hi-speed nih....



TQ rally champ for the above answer..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
apiswtk
post Sep 15 2010, 12:01 AM
Post #10


6th Gear


Group: Members
Posts: 8
Joined: 26-June 10
Member No.: 95,377



QUOTE (cupcai @ Jun 21 2010, 02:08 AM) *
TQ rally champ for the above answer..

pd otai2 yg bect ckt.spa prnh pkai ts125 local pnya?blh dpt setting bgs x?
Go to the top of the page
 
+Quote Post

7 Pages V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic

 





RSS Lo-Fi Version  |  Powered By IP.Board © 2008  IPS, Inc Time is now: 25th October 2014 - 02:59 PM