Autoworld
Autoworld.com.my  

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> kebaikan & keburukan tkr motor standard kpd racing
lanss
post Aug 2 2008, 02:44 PM
Post #1


Probation
*

Group: Members
Posts: 29
Joined: 29-July 08
Member No.: 74,681



elok ke kalau motor standard tkr kpd racing? Cool
Go to the top of the page
 
+Quote Post
azbro
post Aug 2 2008, 03:40 PM
Post #2


Tokyo Drifter
***

Group: Members
Posts: 4,848
Joined: 22-August 03
From: JB
Member No.: 29,441



Modify standard ke racing:

Kebaikan:
-Kayakan orang kat kedai motor utk modify motor
-Kayakan doctor berdekatan utk. bil rawatan luka dan patah.
-Banyak kawan - kawan boleh dibelanja makan
-Kayakan Polis kita melalui pembayaran saman.
-Hati kita puas dengan prisip 'sayalah yang paling terror dan motor sayalah
yang terpantah didunia'
-Kuatkan badan kita menjadi kebal tak kisah macam man pun jatuh gerenti ok
punya.
-Kilang motor tak bankrup cos' asyik - asyik ada saja orang totalkan motor
tetapi tak serik - serik lagi nak beli motor yang lagi baru.

Keburukan:
-Nyawa, Duit melayang.


OK, that was the general statement.

Actually, melalui pengelaman, macam - macam yang kamu boleh bikin pada
motor kita untuk pegi lebih laju. Nak bikin perlukan duit, lagi lagi kalau
kamu more adventure nak try barangan yang betul - betul racing. Bila ada
duit, ada saja orang yang offer inilah...itulah...biasalah.

Motor Standard easy to say akan tahan lebih lama dari motor racing, mana
tidak?, designnya cam tu, tapi selepas di modified, kenalah lenjan habis -
habislah...

Gua caya sama lulah brother...

Go to the top of the page
 
+Quote Post
speedcrazy
post Aug 2 2008, 04:41 PM
Post #3


Advanced
*

Group: Members
Posts: 74
Joined: 17-July 08
Member No.: 74,442



lanss,

betul ckp azbro tu.. guna j yg standard.. lebih thn lama, minyak jimat,
jimat duit.. tu kalu ko nk pakai moto tu lama la.. kalu ko dh plan nk tukar
moto baru plak lps ni, up to u.. kalu ko nk tukar jgk, ko tukar j barang2
luar, yg x usik benda2 dlm enjin tu.. mcm spoket ke, rim ke, tayar ke.. aku
pun teringin jgk nk tukr barang2 racing ni.. sape yg x nk moto laju kan..
tp bila pk aku nk guna moto ni lama (aku xde duit nk asyik tukar moto j),
setakat laju tu skjp j, lps tu mulalah rosak sana sini, duit lagi
melayang.. duit tu xpelah blh cari, kalu nyawa yg melayang, xde guna dh
moto laju2 tu. aku just bagi pendapat. kalu ko nk tukar jgk, go on.. (aku
nasihat org, tp aku pun bwk moto mcm pelesit Big Smile)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
iwae405
post Aug 2 2008, 07:39 PM
Post #4


Tokyo Drifter
***

Group: Members
Posts: 3,319
Joined: 3-April 07
From: Dungun,Melaka,KB,Siam
Member No.: 64,985



modified je..pastu masuk track..
kalo ade duit nk modi,takkan 70 inggit nak masuk takleh..

best layan track..aku tak sempat merase..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lanss
post Aug 2 2008, 08:27 PM
Post #5


Probation
*

Group: Members
Posts: 29
Joined: 29-July 08
Member No.: 74,681



Tula...aku pakai lagenda skarang ni. Paling laju pn 110km/h. Kadang2 je
120km/h..tu pn kt highway. Slalu aku bwak balik perak-johor. Bila motor
prlahan mcm tu, rasa mcm tak sedap pulak bawak. Lambat mcm
kura2...heheheh..Ingat nak modify bg dia laju. Tapi bila ramai yg cakap
modify2 motor ni memendekkan jangka hayat motor, rasa mcm kena pkir banyak
kali pulak....skarang ni yg aku tkr pn cuma pasang sport rim dgn tukar
spoket racing-415..depan 15, blakang 33..tu pn tak laju2 jgak..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
iwae405
post Aug 2 2008, 10:20 PM
Post #6


Tokyo Drifter
***

Group: Members
Posts: 3,319
Joined: 3-April 07
From: Dungun,Melaka,KB,Siam
Member No.: 64,985



brp lame nk pkai motor?kalo nk pkai 5 tahun pastu tukar,mod la kau2...keh3..
kalo nk pkai motor lelame,carik honda..hehehe..terbukti kelasakan dan
ketahannye tp taktau yg later ye produk same tahan n lasak ke tak..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lanss
post Aug 2 2008, 11:43 PM
Post #7


Probation
*

Group: Members
Posts: 29
Joined: 29-July 08
Member No.: 74,681



kalau boleh aku nk pakai motor ni smpaila aku dah bercucu-cicit..heheheh
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zaffreezan
post Aug 3 2008, 06:24 AM
Post #8


Member
*

Group: Members
Posts: 14
Joined: 25-July 08
Member No.: 74,599



helo helo...
aku nk pesan 1 je.. enjin ni, buat la mcm mana racing sekali pun..
selagi "balancing" cun, mmmg tahan lama.. enjin standard pun kalau
balancing out, enjin x tahan gak..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
azbro
post Aug 3 2008, 10:54 AM
Post #9


Tokyo Drifter
***

Group: Members
Posts: 4,848
Joined: 22-August 03
From: JB
Member No.: 29,441



During my biking day, gua pun modify gila-gila. Sampai buat kawan foreman -
foreman racing utk. dapatkan barangan yang pelik - pelik. Bila ada duit,
semua boleh jadi kawan.

Memang best gila dapat potong motor yang lebih besar atau race sama kawan
kawan. Tapi walau macam mana expert pun, tetap akan jauh. Cuba tanya otai -
otai yang masih hidup, semua mesti kata jangan buat ni, jangan buat tu,
sendi - sendi badan pun sengal, terpaksa keluar duit bagi orang urut.

Kalau engkau rasa nak tukar block last lay, tukar chamber bising, tayar
nipis, valve fiber, carb and K&N racing etc. jangan bazir duit itu.

My advice, save money and get yourself a bigger bike. Gua garenti lu yang
ini lebih memuaskan hati anda. Tapi ingat, angkat motor baru mesti biasakan
dulu. Dah banyak kes baru dapat motor lepas tu terbabas kat selekoh.
Sesungguhnya motor ini lagi power, so, kena corner awal - awal sebelum
sampai selekoh, bukan macam kapcai.


Go to the top of the page
 
+Quote Post
abim
post Aug 3 2008, 11:12 AM
Post #10


Fast & Furious
***

Group: Members
Posts: 1,968
Joined: 26-October 07
From: Penang
Member No.: 69,170



klu corner awal2 sebelum sampai selekoh boleh masuk lonkang dulu lak
karang bro... hahaha... apa kata break la awal2 sebelum sampai selekoh...
pastu dah cun2 nak sampai selekoh baru layan corner ngan penuh perasaan
bangganya...Approve
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Pages V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic

 





RSS Lo-Fi Version  |  Powered By IP.Board © 2008  IPS, Inc Time is now: 3rd September 2014 - 05:13 AM