Autoworld
Autoworld.com.my  

Welcome Guest ( Log In | Register )

6 Pages V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Frust!! LC135 Clutch Banyak Problem
budin24
post Feb 22 2008, 01:59 AM
Post #1


3rd Gear


Group: Members
Posts: 3
Joined: 17-February 08
Member No.: 71,467



Aku baru beli motor LC. 2200km baru milage. yang tak syok vibrating &
Jerking. lari 80-100 bergetar kuat. makin panas enjin, enjin makin `kasar`.
bawak pergi hong leong hari ni. servis
centre bagi tahu LC135 clutch ni memang biasa masalah tu. tp yang lebih
mengecewakan aku, di servis center tu, dlm 10 LC135 yang bwk datang, 9 tuh
yang clutch, 1 je yang tak de clutch (yang keluaran baru la). tu nisbah
yang aku rasa la.

ada 2 kemungkinan:

1) Maybe sebab LC135 clutch ni memang laku berbanding yang tak de clutch.
2) MAybe sebab yang ada clutch ni memang bnyk problem compare ngan yang tak
de clutch.

aku dapat motor 1 bln lps. plate WQX. ingat esok nak tanya kedai la aku nak
tolak yang ni ambik yang tak de clutch brape RM aku kene tambah. kalau ada
yg minat bleh email aku admin@hartanah2u.com
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BGR87
post Feb 22 2008, 02:20 AM
Post #2


Advanced
*

Group: Members
Posts: 61
Joined: 5-January 08
Member No.: 70,621



Budin, try tnya hong leong dulu klu trade in dpt brp?? kwn2 aku pon mcm
nyesal beli LC E.Spirit. klu ko minat yg manual clutch, try cari suzuki
fx125. puas hati punye la..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
4g13p
post Feb 22 2008, 08:37 AM
Post #3


Fast & Furious
***

Group: Members
Posts: 1,251
Joined: 8-April 04
Member No.: 35,576



Btul ckp BGR tu.

FX125 mmg best giler. Bodo punya suzuki x nak bawak masuk balik model tu.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wanida
post Feb 22 2008, 08:41 AM
Post #4


Fast & Furious
***

Group: Members
Posts: 1,574
Joined: 13-November 07
From: Cheras
Member No.: 69,564



budin, daripada ko trade in n amik yg takde clutch, aku rasa ko akan
kerugian besar kurang2 rm500-rm1000, (tokei nak untung beb). apa kata ko
mod buang clutch dia...atau bagi jadik clutch hidup (kalau lepas clutch
masa gear 1 pun enjin tak mati)..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
junlyn
post Feb 22 2008, 09:20 AM
Post #5


Driver
*

Group: Members
Posts: 47
Joined: 5-April 06
Member No.: 57,562



Aiyoo...this is scary laa. saya memang da rancang nak angkat LC SS tak
lama lg ni. Skrg ni plak menunjukkan batch2 baru LC ni mcm problem la
plak. Mcm mana ni....nak angkat ke tak?? Huhuhu....
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wanida
post Feb 22 2008, 10:21 AM
Post #6


Fast & Furious
***

Group: Members
Posts: 1,574
Joined: 13-November 07
From: Cheras
Member No.: 69,564



takpe bro, angkat je..tapi suggest yg takde clutch la, sebab yg ada
clutch tu model baru & sesetengah nya bermasalah..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thekop555
post Feb 22 2008, 10:55 AM
Post #7


Fast & Furious
***

Group: Members
Posts: 1,199
Joined: 9-September 07
From: Yokosuka, Kanagawa
Member No.: 68,238



inilah dia akibatnya terpengaruh dgn sales figure yang tinggi adalah motor
yang bagus. tolong laa...tolak la mentah2 brand yamaha. nasihat ikhlas dr
aku tuk selamatkan poket korang. Cool
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sizashmi
post Feb 22 2008, 11:40 AM
Post #8


4th Gear


Group: Members
Posts: 4
Joined: 11-February 08
Member No.: 71,329



xelok ke lc kluc ni? nasib baik aku gune lc biase je, setakat ni xde prob
pun walau pun ulang alik keje jauh...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
iwae405
post Feb 22 2008, 11:54 AM
Post #9


Tokyo Drifter
***

Group: Members
Posts: 3,319
Joined: 3-April 07
From: Dungun,Melaka,KB,Siam
Member No.: 64,985



need some strong proove to accuse clutched LC problematic one..one person
is not enough..maybe those LC at SC just doing their regular
servicing..or if u have spoken to them and they point the same
problems,then i think it can be considered true that all of clutched LC
is problematic..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abim
post Feb 22 2008, 12:04 PM
Post #10


Fast & Furious
***

Group: Members
Posts: 1,968
Joined: 26-October 07
From: Penang
Member No.: 69,170



bukan sorg dua yg ckp mcm tu, dah ramai pun bercerita tentang pekara yg
sama pd LC clutch ni.. cerita dari org kebanyakan selalunya mmg betul...
cerita dari yg fanatik ja yg agak mewawaskan... tak bagus pun dia kata
bagus gak... cadagan gua, jgn mudah terpengaruh..
Go to the top of the page
 
+Quote Post

6 Pages V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic

 





RSS Lo-Fi Version  |  Powered By IP.Board © 2008  IPS, Inc Time is now: 2nd October 2014 - 10:27 PM