Autoworld
Autoworld.com.my  

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Starter Problem, Just had my starter serviced
neonlee
post May 3 2012, 07:21 PM
Post #1


Road Warrior
**

Group: Members
Posts: 574
Joined: 22-February 11
Member No.: 106,650



Bro Razpower had tested drive my rex during last tt and he complaint to me why my car so hard to start .
It was caused byu started bearing worn off , i had serviced my starter today with replace bearing and carbon brush now.. my started sound very fine and start up is very easy.


--------------------
...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
r3xt0n
post May 3 2012, 09:55 PM
Post #2


White Lightning
***

Group: Members
Posts: 5,148
Joined: 29-July 10
From: Ipoh
Member No.: 96,221



QUOTE (neonlee @ May 3 2012, 07:21 PM) *
Bro Razpower had tested drive my rex during last tt and he complaint to me why my car so hard to start .
It was caused byu started bearing worn off , i had serviced my starter today with replace bearing and carbon brush now.. my started sound very fine and start up is very easy.


Do you feel the car shake a bit when starting before servicing your Starter? Shot any photo if can DIY servicing the starter?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
neonlee
post May 4 2012, 10:40 AM
Post #3


Road Warrior
**

Group: Members
Posts: 574
Joined: 22-February 11
Member No.: 106,650



QUOTE (r3xt0n @ May 3 2012, 09:55 PM) *
Do you feel the car shake a bit when starting before servicing your Starter? Shot any photo if can DIY servicing the starter?

No vibration , just hard starting , no photo.. sent to wireman to do the job..smile.gif


--------------------
...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tsleong67
post May 4 2012, 12:33 PM
Post #4


Veteran
**

Group: Members
Posts: 181
Joined: 19-January 06
Member No.: 55,660



QUOTE (neonlee @ May 4 2012, 10:40 AM) *
No vibration , just hard starting , no photo.. sent to wireman to do the job..smile.gif


If there is vibration during starting, the engine mounting is broken and need to be replace.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
r3xt0n
post May 4 2012, 12:51 PM
Post #5


White Lightning
***

Group: Members
Posts: 5,148
Joined: 29-July 10
From: Ipoh
Member No.: 96,221



QUOTE (tsleong67 @ May 4 2012, 12:33 PM) *
If there is vibration during starting, the engine mounting is broken and need to be replace.


Nope, not the kind of vibration that due to engine mounting. Both my engine and transmission mounting is replaced new. It is like the kind of shake when you piss. hahahahah


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rex4585
post May 4 2012, 09:24 PM
Post #6


Road Warrior
**

Group: Members
Posts: 681
Joined: 10-December 10
Member No.: 105,203



In the old days when my old diesel cars has difficulty starting in that the starter turns slowly,
I will send it for a service of the starter motor. Can really feel the difference. My old Rex had the starter serviced when I first bought it as it was lazy. Till now still very willing to turn fast.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kenny4744
post May 11 2012, 02:24 AM
Post #7


Advanced
*

Group: Members
Posts: 55
Joined: 11-September 11
From: Penang
Member No.: 111,223



hi bro

encounter a problem, anyone can help me solve

if i leave my rex unattended for a few days and i start the car the engine will die after
about 30second after starting, seem like the fuel is not going into the engine.
but after restarting again (sometimes it take 2 to 3 cranks to start the car )
it get back to normal


any one hv solution for this problem. it happens after i ask ah seng to wash my fuel line (from tank to diesel filter)
and change my diesel filter and prim pump
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tsleong67
post May 11 2012, 08:16 AM
Post #8


Veteran
**

Group: Members
Posts: 181
Joined: 19-January 06
Member No.: 55,660



QUOTE (kenny4744 @ May 11 2012, 02:24 AM) *
hi bro

encounter a problem, anyone can help me solve

if i leave my rex unattended for a few days and i start the car the engine will die after
about 30second after starting, seem like the fuel is not going into the engine.
but after restarting again (sometimes it take 2 to 3 cranks to start the car )
it get back to normal


any one hv solution for this problem. it happens after i ask ah seng to wash my fuel line (from tank to diesel filter)
and change my diesel filter and prim pump


I think there is leakage on the check valve inside the prime pump. Fuel slowly leak back to the fuel tank and cause some air to be trap in the fuel line. You can try to prime the pump before starting to check if the engine will stop after 30second. Also check all fuel connection to made sure it is tight.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kenny4744
post May 11 2012, 11:31 AM
Post #9


Advanced
*

Group: Members
Posts: 55
Joined: 11-September 11
From: Penang
Member No.: 111,223



Thank for the solution.
How can i know if the fuel pipe is leaking. Is the hose from Tank to Filter High pressure or Low pressure.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
kenny4744
post Jun 2 2012, 03:19 AM
Post #10


Advanced
*

Group: Members
Posts: 55
Joined: 11-September 11
From: Penang
Member No.: 111,223



QUOTE (kenny4744 @ May 11 2012, 11:31 AM) *
Thank for the solution.
How can i know if the fuel pipe is leaking. Is the hose from Tank to Filter High pressure or Low pressure.


Hi All Bros

After replacing my warned out Priming Pump everything is back to normal.

Look out for wear and tear of the priming pump. Maybe we should press it one in a while. For mine I only notice that my pump is crack when i change my filter. It was too late. I have to bypass the primping pump using a fuel hose due to part inability from PG.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 





RSS Lo-Fi Version  |  Powered By IP.Board © 2008  IPS, Inc Time is now: 30th October 2014 - 11:07 PM